Augus—
tiánský
dům

7
1

1 den v hotelu… Wellness & Spa hotel Augustiniánský dům

Taky znáte ten pocit, že je nejvyšší čas vypnout? Nejvyšší čas zalézt si do nory a nevytahovat nos dokud nerozkvetou třešně? Pocit, že byste potřebovali, aby se o vás chvilku někdo staral? I na nás tenhle pocit někdy dopadne. Poslali jsme proto Danu, aby vyzkoušela, jestli stojí za to, zašít se na chvíli v Augustiniánském domě. Jak myslíte, že to dopadlo?

Augustiniánský lipový med k snídani

Do Augustiánského domu vyrážím ještě za tmy, což není v zimě nic složitého ani pro spáče, jako jsem já. Mé první ranní kroky vedou po měkkých kobercích na chodbách z recepce přímo na snídani. V restauraci, kde panuje příjemný ranní klid, obdivuji skleničky s domácí marmeládou a Augustiánským lipovým medem nebo tácy s čerstvě upečenou nadýchanou bábovkou. K tomu si dávám bylinkový čaj, který v Luhačovicích nasbíral Rostislav Nyč, wellness manažer hotelu. Teplý šálek vonící po bylinkách mě hřeje v dlaních, svůj den v „Augustiánu“ začínám s výhledem na anglickou zahradu, kam se skrz koruny stromů pomalu protahuje ranní slunce. U snídaně si dávám pořádně na čas, protože dneska mám den jenom a jenom pro sebe.

 

Rituál ohně a ledu

V příjemném pološeru wellness centra mě vítá Rostislav Nyč, který je v hotelu wellness manažerem. Vysvětluje mi, že v zimě v „Augustiánu“ najdu hlavně prohřívací a relaxační procedury, zatímco na jaře můžu zajít na detoxikaci a probuzení organismu. Dnes je pro mě připraven Rituál ohně a ledu. Začíná masáží celého těla a peelingem, který voní po koření a pomerančích. Oheň a led tu pak symbolizují lávové kameny. Některé nahřáté v horké vodě, některé vychlazené v ledu. Když mi na rozpálená záda přiloží první studený kámen, musím přiznat, že je to docela šok. Po chvilce ale zjišťuji, že si tělo dokáže s takovými výkyvy dobře poradit a že je to příjemnější než bych vůbec čekala. Celý rituál trvá více než hodinu a já si po něm připadám jako úplně nový člověk. Abych se hned nevrhala do ostrého denního světla, odpočívám ještě v relaxační místnosti a dávám si křišťálovou vodu. Místo některé ze saun volím skleničku sherry v lobby baru. K hořícímu krbu v příjemně zařízeném lobby baru mi číšník v bílé košili se zlatou vázankou servíruje skleničku sherry, kávu a moučník. Lenošení je dneska povoleno, takže listuji časopisem a nechávám si prohřát špičky nohou teplem, které z krbu sálá.

Restaurace Symfonie: Gurmánská hudba na talíři

Odpolední procházka na kolonádu rozhodně patří k lázeňskému folkloru, na čerstvém vzduchu jednomu vyhládne. Naštěstí je tu ale restaurace Symfonie, která dělá čest svému jménu. Na talíři se přede mnou střídá jemná Augustiánská kulajda s křepelčím vejcem, supréme z farmářského kuřete s glazovanou zeleninou a čokoládová terina s mátovou zmrzlinou. Opravdová symfonie chutí, navíc servírovaná s grácií Augustiánskému domu (a vrchnímu číšníkovi) vlastní.

Dnů, jako byl ten dnešní, bych snesla do roka klidně víc. Návštěva „Augustiánu“ je totiž osvěžujícím balzámem pro tělo, duši i jakkoliv mlsný jazýček. A co se mi dneska líbilo nejvíc? Samozřejmě, že rituál ohně a ledu, gastronomie i lenošení byly skvělé, ale pět hvězdiček bych dala usměvavému personálu hotelu, který mi na dnešek vykouzlil fantastickou atmosféru.

Dana je manažerkou Resortu Luhačovice. Připravuje Food Festival, Avon pochod i všechny ostatní akce od A až po Z. Komunikuje s partnery a společně přemýšlí nad tím, jak posunout Luhačovice zase o kousek dál. S kolegy a členy Resortu propaguje Resort Luhačovice jako místo zážitků. Když nedělá tohle, běhá půlmaratony.






<< Zpátky na blog